Välkommen!

Har du inte en egen blogg eller en g-mailadress, Klicka på Anonym om du vill Kommentera ett Inlägg!

25 januari 2010


Satt och tittade i boken Lyriska Klenoder och fann en ny dikt - för mig - av Artur Lundkvist. Den heter Har du sett landet om sommaren?

Här är den sista versen:

Kom och se landet om sommaren
och de gamla byarna där livet ännu är ungt och friskt
och enkelt.
Visst var det enklare då, utan dagens hets och jakt på allt och alla? Att umgås kom naturligt, inga inbjudningskort behövde skickas ut, utan man tittade in på en kopp kaffe och en skiva flätad vetebröd. Ingen tv skrålade i bakgrunden, eller ve och fasa, stod för underhållningen.

Visst fanns det jobbiga saker förr men det kanske var lättar att vara en enkel människa...

3 kommentarer:

 1. Som jag sa till en annan bloggare:

  När jag blir gammal ska jag sitta på bron och spritta ärtor, bara för att jag har tid till det, och så ska jag doppa mina skorpor i örtte - bara för att jag måste om jag ska få tugga dem ;-)

  Jag tycker om din blogg :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. På många sätt var livet säkert enklare förr. Det där med hets, stress och "pryljakt" fanns inte på samma sätt då. Vi behöver sänka farten och leva närmare naturen. Att kunna gå ut i skogen där det är tyst och lugnt endast fågelkvitter hörs är guld värt. Att bara kunna njuta av en underbar sommardag och glömma allt och alla för en stund är skönt, vilket alla borde göra någon gång. Det går att njuta av en vacker vinterdag också.
  Önskar dig en stressfri helg/Vittran

  SvaraRadera